tiistai 24. toukokuuta 2016

#195 Kun ei voi vaan osata

Sunnuntaina (15.5) lähdettiin kokeilemaan taas onneamme agilitykisoissa. Tällä kertaa suunnattiin Vaasaan, jossa meillä oli ykkösten hyppäri. Luokka oli kisojen viimeinen ja luokassa oli meidän lisäksi kaksi koirakkoa.

Rata oli mukava ja eikä mikään yli vaativa, mutta pelkällä rallailulla ei radasta olisi selvinnyt. Rata lähti etenemään mukavasti ja sain ohjauksen onnistumaan aina vitosputkelle asti, missä olisi ollut jonkin asteisen jarrun käyttö kohdallaan, jotta olisin saanut Paten keskittymään kutoshypylle sekä sen jälkeen tulleeseen käänteeseen, sillä nyt oman havainnointi virheeni takia koira pääsi ampumaan suoraan 13 putkeen väärään päähän mistä saatiin taas HYL.

Koiran palattua omilta reiteiltään haki Pate hienosti käskyttä kepit ja suorittikin kepit ihan kivasti vaikka itse äksäsin jotain josta aiheutui videolla näkymätön kieppi keppien lopussa. Kasi hypyn jälkeen Pate päätti lähteä tutkimaan radan ulkopuolista aluetta ja koira tulikin hienosti radan ulkopuolelta ysiputkeen josta rata jatkui mallikkaasti aina 15 putkelle. En tiedä oliko oma lähtetykseni myöhässä vai eikö Pate taas muistanut mitä on irtoaminen, mutta koira jäi pyörimään eteeni eikä lähtenytkään suoraan putkeen.

Loppuradalla ei mitään isompaa ongelmaa ollut, mutta 18 hypyllä jota videolla ei näy, olisi voinut olla tehokkaampaa tehdä vastakäännös tai niisto suoraan lähettämisen sijaan, sillä nyt koira jatkoi hienosti matkaansa eteenpäin, vaikka rata jatkuikin ihan vastakkaiseen suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja jotka ovatkin näillä tiedoilla kotikisat.



Torstaina (19.5) suunnattiin kentälle viikotreenien pariin tiistain sijasta, sillä tiistaina Lakke järjesti viralliset kilpailut, jolloin meiltä olisi jäänyt yksi treenikerta välistä, mutta siirrettiin treenit torstaille. Korvaavan kerran aiheena oli tekniikka ja nämä taisivat ollakkin meidän ensimmäiset tekniikkatreenit.

Treenattiin takaaleikkausta sekä valssia kahdeksan esteen pätkällä. Saatiin valssit sekä takaaleikkaukset sujumaan todella hyvin, vaikka olen viimeaikoina alkanut epäilemään omia ohjaustaitojani, mutta nämä treenit todistivat sen, että kyllä ohjaus onnistuu kunhan vain keskittyy ja tekee mielummin rauhassa kuin hirveällä kiireellä.


Kakkos-kolmos väliin tehtiin ensimmäinen takaaleikkaus, joka onnistui meillä joka kerta todella hyvin. Onnistuin rytmittämään menon juuri oikealla tavalla joten itse en ollut liian edellä tai liian jäljessä ohjaamassa, joten kerkesin hyvin nelos-vitos välin valssiinkin. Tähän väliin sai tehdä paikallaan olevan valssin, joten askelkuviotkin osuivat kohdalleen.

Kutos-seiska välin valssi meillä olikin sitten astetta hankalampi, sillä tämän valssin olisi pitänyt liikkua suuntiin a ja c kerralla, joten tietenkin homma meni uusiksi useampaan otteeseen, sillä jonkin takia en vain saa ikinä liikkuvia valsseja onnistumaan. Myöskin kasiesteelle tullut takaaleikkaus oli rytmitykseltään ihan hukassa, josta johtuen Pate teki hienon kiepin esteen jälkeen. Kuitenkaan tämä ei meidän menoa radalla hidastaisi, joten ehkä me joskus saadaan homma toimimaan radallakin.

Tekniikan jälkeen siirryttiin treenaamaan keinua ja aloiteltiin keinun opetus bang gamella, jota ollaan tehty viimeksi vuonna 2014. Ollaan tehty keinua myös jokin aika sitten, mutta R pitää mielummin bang gamen kautta opettamisesta, joten nyt jatketaan tällä tyylillä. Pate ymmärsi homman jujun todella nopeasti ja koira olisikin suorittanut koko esteen jos olisi vain ollut mahdollista.

Tarkoituksena olisikin omatoimitreeneissä aina mahdollisuuksien mukaan tehdä myös bang gamea, jos saataisiin jonkin asteista edistymistä meidän keinuun tässä kesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti